22.08.2011, 12:33 | #1 |
Кліренс
Таке питання - чи можна їздити на нашому авто по класичній сільській дорозі (колія, посередині невеликий підйом з високими бур'янами/травою)?
З одного боку "загальна ерудиція" підказує що трава нічим не зашкодить, а з іншого - коли їдеш, то звук такий ніби шкребеш дном не по траві а по камінню і стає не по собі. |
|
Скажи форуму спасибо :))
|
|
22.08.2011, 12:43 | #2 |
Re: Кліренс
Акцент точно пролітає - недавно перевіряв. Але лакокрас бамперу, а особливо лак страждає. На слідуючий день біля супермаркету якийсь малий з мамкою підійшов і тикає пальцем біля правої фари. Мені теж стало цікаво - глянув - на на бампері під фарою сидить стрекоза і доволі таки не мала. Потім відійшовши далі від машини помітив жухи трави під губою переднього бамперу Отакі от поїздки Проїхавшись до іншого магазину і вийшовши помітив, що стрекоза досі на місті із упевненим поглядом Я до неї - а вона вже суха. Отаке от мочиво вийшло.
|
|
22.08.2011, 21:55 | #4 | |||||||||||||||||||||||
Якщо стоїть металевий захист двигуна - то ризик завдати значних пошкоджень мінімальний. У мене бувало, що наїзжав бампером на високу бровку - так машина аж підіймалась. Коли сидів за кермом то подумав, що бампер відірвало. А насправді, коли вийшов і подивився - то окрім слідів від побілки бардюру та декількох подряпин на нижній частині бамперу не було. Але все ж таки не слід зловживати упругістю підвіски бамперу та самого бамперу, краще зазделегідь прораховувати траєкторію проїздів по грунтових дорогах: я помічав, що навіть при навності колії завжди буде варіант проїхати її так, щоб уникнути прямого "клюву" носом авта. Щасти |
||||||||||||||||||||||||
22.08.2011, 22:05 | #5 | |||||||||||||||||||||||
Там де можна в'їхати бампером у перешкоду я не їжджу. Я трохи про інше - про високу траву/бур'яни - дуже вже сильно вона шкребе по дну (чи по чому вона там може шкребти). Захист двигуна присутній. |
||||||||||||||||||||||||
22.08.2011, 22:32 | #6 | |||||||||||||||||||||||
Основний удар на себе бере передок: він схиляє траву у бік, пролежний рухові авта - от і вона шкребе у ті моменти, коли десь на днищі є впадини і вона починає вирівнюватись, а потім знову зменшення кліренсу - і отримуємо шкрябот. Я так бачу, що тіко я надаю відповіді - а де ж власники І-30? Да, до речі( за Акцента точно скажу) днище оброблено якоюсь гумоподібною речовиною, здерти яку я зміг тільки при вїзді на естакаду об внутрішній швелер(естакада на розрахована була під кліренс Акцента, Жиги та Лади без проблем проходять). Товщина доволі така суттєва і здерти/стерти її травою точно не можливо. Під днищем проходять паливні та гальмівні магістралі у вигляді металевих трубок, які при переході до місція важеля/балки продовжуються вже гумовими не армованими шлангами. Кріпляться ці магістралі уздовж всього днища на пластикових защіпках у вигляді гребінця. Мабудь вони і будуть слабким місцем. До речі сам декілька разів заправляв магістралі на місце. Вирвати їх по всіх довжині - ймовірність мала, скоріш за все це можна отримати лише пошкодився підряд декілька кріплень. |
||||||||||||||||||||||||
23.08.2011, 00:10 | #7 |
ездийте, не бойтесь. никаких трубок у нас там нет, точнее они есть, но полностью закрыты пластиковым коробом. травой Вы там никакой вред не причените
|
|