14.08.2007, 14:21 | #1 |
особенности выезда за границу
У зв'язку з тим, що останнім часом у засобах масової інформації з'явилися повідомлення про виникнення на кордонах проблемних ситуацій у власників транспортних засобів, які виїжджають за кордон на автомобілях, нагадуємо особливості виїзду.
Порядок допуску транспортних засобів для виїзду за кордон визначений Постановою Кабінету Міністрів України від 7 вересня 1998 року №1388 "Про затвердження Правил державної реєстрації та обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів та мотоколясок". Згідно вимог п.54-58 зазначеної Постанови, для виїзду за кордон власник транспортного засобу повинен отримати у реєстраційному підрозділі Державтоінспекції за місцем проживання свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу установленого зразку, що відповідає вимогам Конвенції про дорожній рух, та номерні знаки, серіям яких присвоєно літери латинського алфавіту. Якщо ж особа планує виїздити за кордон на транспортному засобі, що їй не належить, то у такому випадку їй необхідно оформити відповідне свідоцтво про реєстрацію на своє ім'я. Для цього потрібно звернутися із заявою до реєстраційного підрозділу Державтоінспекції за місцем проживання, а також надати документи, що підтверджують право керування транспортним засобом (довіреність, посвідчену в установленому порядку, або тимчасовий талон на право керування). На період поїздки за кордон реєстраційним підрозділом ДАІ видається свідоцтво про реєстрацію на ім'я особи, яка виїжджає, із зазначенням в особливих відмітках терміну його дії. Свідоцтво ж про реєстрацію, виписане на ім'я власника транспортного засобу і довіреність або тимчасовий реєстраційний талон залишаються на зберігання у зазначеному підрозділі. Після повернення з-за кордону особа зобов'язана у десятиденний термін звернутися до Державтоінспекції, для обміну виданого їй на період поїздки свідоцтво про реєстрацію на залишені документи. Умовами отримання дозволу виїзду транспортного засобу за кордон є також наявність розпізнавального знаку України та договору обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів. Якщо ж на транспортний засіб з певних причин встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку, то до поїздок за кордон він не допускається. Сподіваємося, що ця корисна інформація допоможе водіям уникнути проблемних ситуацій на кордоні. ......может кому пригодится данная информация..http://www.autoonline.com.ua/news/index.php?id=3473 |
|
|
|
19.06.2008, 22:29 | #2 |
Ответ: особенности выезда за границу
Может ты и прав, но я дважды выезжал в Турцию на личном авто и неменял номера. В подтвердение своих слов мой аватар (дал же бог фамилию), фото на въезде в Стамбул. Машина на тот момент имела временный запрет на снятие с учёта (куплена в кредит).
|
|
Последний раз редактировалось kapetz; 20.06.2008 в 11:23. Причина: оверквотинг |
|
20.06.2008, 11:25 | #3 |
|
|
27.06.2008, 22:23 | #4 |
Но номера выданы при регистрации и ни разу не менялись!
|
|
27.04.2009, 14:41 | #5 |
Re: особенности выезда за границу
Подскажите пожалуйста, я очень хочу выехать на своем авто в Грецию, но машинка в кредите еще, банк не в восторге от моего рвения и разрешение не торопится выдавать на выезд за границу.Как поступить? Кто-то говорит забить и все получится, а кто-то пугает что завернут мое турне на нашей же границе.
|
|
27.04.2009, 16:39 | #6 |
|
|
27.04.2009, 16:54 | #7 | |||||||||||||||||||||||
Спасибо за совет, но если бы поиск дал результат, я не задавала бы вопрос на который заведомо знаю, когда-то был ответ.Так что если не сложно, расшифруйте пожалуйста что значит не было проблем? Банк не ставили в известность и ехали? |
||||||||||||||||||||||||
06.06.2009, 13:40 | #9 |
Подскажите,плиз, собираюсь в Германию на Тушкане,а на нем присутствует кенгурятник.Меня пропустят или лучше снять заранее,что-бы не иметь головной боли?!
|
|
06.06.2009, 16:32 | #10 |
Лилия, кенгурятник - табу. возможно и пропустят, но потом первый же полицейский впаяет нехилый штраф. разрешены лишь пластиковые накладки.
Из нюансов - за фаркоп тоже штраф (поэтому ставил себе съемный) |
|