10.08.2008, 15:48 | #1 |
Посыпалось боковое стекло
Власне цієї ночі, а точніше - вчора о 23-й приблизно годині, якось не повністю очевидним способом побилось ліве заднє скло.
Проїжджав по відрізку Львів-Тернопіль, по селу Ясенівці. Швидкість ~70км, зустрічні звісно були, і легкові, і вантажівка. В один момент був звук удару по машині, тільки не такий, як то камінці попадають, а тупий короткий глухуватий такий стук, ну неначе "гуп" , потім через якусь мить почалось осипатися скло задньої дверки. Далі вже нічого цікавого - целофан - скотч і тд. Тільки за винятком одного. Скотч я взяв в барменші якоїсь кнайпи, що метрів за сто далі була, так от вона мене приголомшила - на мою версію, що могли каменем запустити, відповіла ствердно... в тому плані, що вже такі випадки були і десь там по дорозі є вуличка і що якісь дураки можуть по машинах чимось там кидати. Я від такого повороту подій випав в осад... Коментарі зайві, кожен розуміє що це таке. |
|
Скажи форуму спасибо :))
|
|
10.08.2008, 16:47 | #2 |
Ответ: Посыпалось боковое стекло
Навряд чи це було спеціально, при 70 км на годину вручну попасти по машині майже не можливо, та ще й з відстані треба щоб сила була відповідна... Скоріше з під колеса зустрічної машини... Можливо там щось ремонтують і як результат камінці на дорозі і т.д. Хоча випадок дивний, за 10 років за кермом ні разу такого не було, тьфу-тьфу-тьфу
|
|
10.08.2008, 17:49 | #3 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Тут - майже 20 років за кермом, мова не за стаж, - кажу ж, що не можу поки що сам вийти на більш-менш прийнятну версію.
- по машині запросто, інша справа - влучити в якесь певне місце. На стоянці сторож розказав історію, коли він їхав в матрисі і пацани каменем кинули в поїзд і розбили вікно - то напевно каменем цілились не в конкретно якесь вікно, а навмання, по лінії вікон наприклад.
тут якраз такий акцент - я би й сам хотів так думати, що з-під колеса камінчик був, але - під роздачу попало не лобове скло(!), а для того, щоб розбити бокове, треба щоб траекторія удару була не по дотичній, а максимально перпендикулярно до вектору руху. Хто може сказати, що мав удар "камінцем з-під колеса" в бокове заднє шкло?
там не ремонтують дороги, до того ж тією дорогою їжджу дуже регулярно. Перед тим селом кілька кілька кілометрів був участок з крупним гравієм, навіть спіймав кілька камінців від зустрічок - дзвінкі такі удари, знайомі і звичайні за звуком. Як версія - "постріл" із рогатки наприклад. |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
10.08.2008, 18:08 | #4 |
На рахунок зустрічної... то все реально, якщо вона збоку від тебе і камінь летить тоді перпендикулярно від неї...
Цікавить інше, а хіба вікна мають так просто сипатись? Вроді десь читав що вікна в нас безпечні, тобто осколків не має бути... |
|
10.08.2008, 18:13 | #5 | |||||||||||||||||||
зараз буду на стоянці - фото зроблю, побачиш скільки крошки на задніх сидіннях. По ходу посипалось не зразу, навіть коли зупинився, то 50% скла (крошкою) ще трималось ледве-ледве, але потім я вже позбивав сам. |
||||||||||||||||||||
10.08.2008, 18:18 | #6 | |||||||||||||||||||
такий перпендикулярний польот можна уявити, якби, наприклад, камінь "вистрілив" би з-під колеса по принципу тому, як "вистрілюють" пальцями кісточку вишні. І камінь повинен бути немаленьким і вантажівка дуже нагруженою. |
||||||||||||||||||||
11.08.2008, 15:26 | #7 |
Сам так "запустив" каміньчик на велосипеді у спиці паралельно їдучому. Але камінчик був маленький з великою швидкістю... |
|
14.08.2008, 15:45 | #9 |
Року так 2004 влітку довелось їхати потягом Москва - Саратов. Потім вже сусіди по вагону казали,що бачили дітей, які кидали каміння в вагони. Зупинила чималу камінюку шторка, що була опущена на вікно через спеку. Поїздна бригада одразу зв`язалась по рації з місцевою міліцією, але розвитку подій, звичайно, не знаю.
|
|
14.08.2008, 20:35 | #10 |
|
|