|
Цитата: |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
я не спєц, але тут нічого такого не написано
|
|
 |
|
 |
|
Взяв з першого абзацу твого лінку, хоча там досить досить загально написано, але чомусь написали не просто про норми для двигунів, а про норми для важконавантажених двигунів:
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
1. Why was the new API CJ-4 oil performance category developed?
New emission standards for heavy-duty engines will be phased in between 2007 and 2010. Engines meeting these new standards will be equipped with advanced emission control technologies, including diesel particulate filters (DPF) and in most cases exhaust gas recirculation (EGR). The new API CJ-4 performance category was developed to address both the unique needs of these new engines and to protect older engines while enhancing the life of the emission control system as required for regulatory compliance. |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
зи я чогось думав, що в і30 є DPF
|
|
 |
|
 |
|
Ну, поки таких на форумі не було, та й офіціали
denrad-у писали, що до України не завозять таких. Можна уточнити у офів за VIN або самостійно - якщо знаєш що шукати. Я не знаю як він виглядає, і де його шукати, у специфікації з бази Microcat не знайшов і заспокоївся - мабуть нема.
Тому для нас по мануалу підходить CH-4. До речі, я не розумію, чому оливи на нашому ринку відповідають ACEA B4 але API у них, як правило, CF.
І ще, за наведеним тобою лінком (CJ-4) чітко написана небезпека використання таких олив із нашим дизелем (а і ACEA C3 і API CJ-4 розроблені для авто з DPF):
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
Масла CJ-4 допускают использование топлива с содержанием серы вплоть до 500 ррт (0,05% от массы). Однако работа с топливом, в котором содержание серы превышает 15 ррт (0,0015% от массы), может сказаться на работоспособности систем очистки выхлопных газов и/или интервалах замены масла.
Масла CJ-4 рекомендованы для двигателей, оборудованных дизельными сажевыми фильтрами и другими системами обработки выхлопных газов. |
|
 |
|
 |
|
А Євро-4 нормує вміст сірки не більше 0.005% (що більше 0.0015%) додай сюди, що у нас навіть те що називається Євро-4 не завжди відповідає нормам і виходить, що їздти на такій оливі не найкращий варіант.
 |
 |
|
|
|
|
|
|
|
|
ну шо ти парисся? заміни масло на 2,5 і на 14,5 - нічого с твоїм мотором не станеться
|
|
 |
|
 |
|
Я не парюсь, я вивчаю питання.